Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

2022
24
Nov
15:30 – 17:30
Het Nieuwe Instituut

De International Clinic is terug! Deze editie van de driemaandelijkse evenementenreeks richt zich op Europese samenwerking. Tijdens deze sessie worden zowel mogelijkheden van Europese samenwerking als kansen in focuslanden Duitsland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk verkend aan de hand van speeddates. Wat zijn de mogelijkheden voor financiering en residenties? Wat heb ik nodig? Waar kan ik beginnen? Ontdek het tijdens de International Clinic: Europa. Het evenement wordt afgesloten met een netwerkborrel.

2020
16
Jan
16:00 – 18:00
 

Heb je plannen om je ontwerppraktijk in het buitenland verder uit te bouwen? Ben je op zoek naar een geschikte plek voor een residency? Of kun je advies gebruiken in je zoektocht naar een geschikte samenwerkingspartner? Kom op donderdag 16 januari 2020 van 16.00 tot 18.00 uur naar de International Clinic van Het Nieuwe Instituut.

2019
05
Dec
16:00 – 18:00
 

Ben jij op zoek naar de juiste financiering van jouw internationale project? Tijdens de International Clinic op donderdag 5 december 2019 vertellen we je graag meer over de verschillende financieringsmogelijkheden voor internationale projecten binnen de ontwerpsectoren.

2019
05
Nov

Ventura New York: The Dutch Edition keert in 2020 terug naar New York met presentaties op meerdere locaties in de stad. Wil jij deelnemen aan de Nederlandse groepspresentatie? Kom op dinsdag 5 november 2019 naar de informatiebijeenkomst van Het Nieuwe Instituut en Organisation in Design en kom meer te weten over de mogelijkheden die Ventura New York jou te bieden heeft. 

2019
02
Okt

Het blijft afwachten hoe en wanneer de Britten uit de Europese Unie stappen. Wat zou er veranderen voor jouw internationale ontwerppraktijk wanneer het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat? Welke impact heeft dat op jouw samenwerking met partners uit het VK? En wat betekent het voor toekomstige residenties in Groot-Brittannië?

2019
05
Sep
16:00 – 18:00
 

Heb je concrete plannen om jouw ontwerppraktijk in het buitenland verder uit te bouwen? Ben je voornemens een financieringsaanvraag te doen voor de deelregeling Internationalisering bij het Stimuleringsfonds? En ben je benieuwd wat de Nederlandse ambassade nadien voor jouw project in het buitenland kan betekenen? Kom op donderdag 5 september 2019 van 16.00 tot 18.00 uur naar de International Clinic van Het Nieuwe Instituut.

2019
02
Mei

Welke financieringsmogelijkheden kan ik als ontwerper of architect aanspreken? Hoe presenteer ik mijzelf en mijn bureau aan de buitenwereld? Waar moet ik aan denken als ik mijn praktijk wil doorontwikkelen? Op 2 mei kun je bij adviseurs van Cultuur+Ondernemen, BNO, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Het Nieuwe Instituut terecht voor zakelijk advies voor jouw ontwerppraktijk.

2019
04
Apr

Ben je benieuwd naar financieringsmogelijkheden voor jouw internationale plannen? Meld je aan voor de International Clinic op 4 april 2019 van Het Nieuwe Instituut. Ga tijdens een gratis consult in gesprek met onze experts en kom erachter welke financieringsregelingen het beste bij jouw projecten aansluiten.

2019
07
Mrt
16:30 – 18:00
 
De International Clinic op 7 maart 2019 staat geheel in het teken van Europa. Ben je op zoek naar een samenwerkingspartner binnen de EU? Wil je meer weten de financiële mogelijkheden om jouw project met een Europese partner te financieren? Of ben je op zoek naar een geschikte artist-in-residency? Onze adviseurs helpen je graag op weg.
2019
18
Feb
09:00 – 18:00
 

Heb je interesse om jouw internationale plannen verder te ontwikkelen in Amerika? Laat je op maandag 18 februari inspireren door interessante sprekers, wissel ervaringen uit met andere makers of ga in gesprek met onze adviseurs.

 

2018
06
Dec
16:30 – 18:00
Het Nieuwe Café
Heb je plannen om je werkpraktijk een internationale doorstart te geven? En kan je daar de nodige tips voor gebruiken? Kom dan naar de International Clinic van Het Nieuwe Instituut, iedere eerste donderdag van de maand.
2018
22
Okt
13:30 – 18:00
Dutch Design Week

Waar vind ik partners voor mijn internationale project? Welke financieringsmogelijkheden zijn er? Wat moet ik weten over die artist-in-residency waar ik belangstelling voor heb? Heb je plannen om je werkpraktijk een internationale doorstart te geven? En kan je daar de nodige tips voor gebruiken? Kom dan op maandag 22 oktober tijdens de Dutch Design Week naar het Inloopspreekuur van Het Nieuwe Instituut, DutchCulture en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie!

2018
04
Sep
04/09/2018 – 23/09/2018
London Design Biennale

Marjan van Aubel vertegenwoordigt Nederland tijdens de London Design Biennale met Power Plant, ’s werelds eerste zelfvoorzienende kas.

2017
14
Okt

Voor het internationale filmfestival in Cannes ontwierp Studio Sabine Marcelis een ruimtelijke installatie die diende als ontmoetingsplek voor de internationale filmindustrie. Een variatie op de installatie is te zien in Gallery 3 vanaf 14 oktober 2017.

2017
21
Sep

Als onderdeel van het internationaliseringsprogramma van Het Nieuwe Instituut - dat zich onder andere richt op materiaalinnovatie, design en duurzaamheid – is Het Nieuwe Instituut een samenwerking gestart met Vitra Design Museum. In dit kader vindt een Design Talk plaats op donderdag 21 september in het Vitra Design Museum, met ontwerpers Christien Meindertsma en Maurizio Montalti.

2017
19
Jun

Alive. Active. Adaptive. was een internationaal congres georganiseerd door de Special Interest Group on Experiential Knowledge (EKSIG) van de DRS. Tijdens het congres bogen ontwerpers, onderzoekers, technici, architecten en kunstenaars zich samen over de toekomst van dergelijke nieuwe materialen en de gevolgen daarvan voor onderzoek en praktijk op het gebied van ontwerpen.

2017
17
Mei

Het Nieuwe Instituut, EYE Filmmuseum en het Nederlands Filmfonds slaan de handen ineen voor de inrichting van het Nederlands paviljoen en bieden Nederlands designtalent een podium tijdens het internationale Filmfestival Cannes. Studio Sabine Marcelis is uitgenodigd om vanuit haar werkpraktijk te reageren op het themajaar Honderd jaar De Stijl in de vorm van een ruimtelijk ontwerp dat dient als ontmoetingsplek voor de internationale filmindustrie.

2017
20
Apr
20/04/2017 – 21/04/2017
Het Nieuwe Instituut

Het Games for Cities-programma presenteert op 20 en 21 april in Het Nieuwe Instituut de eerste internationale conferentie met belangrijke ‘citygame’ designexperts van over de hele wereld. Games for Cities is een initiatief van Play the City en partners, en tracht een kennisuitwisselingsplatform te creëren over games die meer effectieve en inclusieve city-making mogelijk maken.

2016
08
Dec
19:00
Deutsches Architekturmuseum, Frankfurt am Main

Nederlandse en Vlaamse architecten gaan met elkaar in gesprek over de betekenis van de context voor een architectonisch ontwerp. Over hoe het inpassen in en voortbouwen op bestaande condities nieuwe plekken kan opleveren. Met Eagles of Architecture (BE), Christian Kieckens (BE), Korth Tielens architecten (NL), Studio Nauta (NL) en Tom Avermaete (BE).

2016
24
Nov

Nederlandse en Vlaamse architecten gaan met elkaar in gesprek over de uitgekiende precisie waarmee zij exterieur en interieur van een gebouw vormgeven met bijzondere aandacht voor detaillering, compositie en materialiteit. Met BureauvanEig (NL), ONO (BE), Jan Vermeulen (BE) en Daniel Rosbottom (UK).

2016
20
Nov

The Istanbul Design Biennial offered the possibility to further develop a project titled 51 Sprints from an interactive webdocumentary into a physical presentation and include the latest results at the Olympic Games of Rio.

2016
09
Nov
19:00
Deutsches Architekturmuseum, Frankfurt am Main

Nederlandse en Vlaamse architecten gaan met elkaar in gesprek over hoe de ogenschijnlijke radicaliteit van hun architectuur een genuanceerde poëtische kwaliteit kan opleveren. Met Goes & Berry (BE), Olivier Goethals (BE), Freek Persyn (51N4E) (BE), Lara Schrijver (Universiteit van Antwerpen) (NL) en Studio Donna van Milligen Bielke (NL).

2016
27
Okt

Nederlandse en Vlaamse architecten gaan met elkaar in gesprek over hun gedeelde opvattingen over vakmanschap, maatwerk en ruimtelijke kwaliteit ondanks de verschillende culturele en historische condities. Met de bureaus GAFPA (BE), Raamwerk (BE), Happel Cornelisse Verhoeven Architecten (NL) en Koen van Velsen architecten (NL).

2016
27
Okt
27/10/2016 – 31/10/2016
Výstaviště Holešovice, Praag

Drie Nederlandse ontwerpers presenteren van 27 tot en met 31 oktober hun werk op Designblok 2016 in Praag, volgen een masterclass bij Happy Materials en gaan een dialoog aan met drie Tsjechische ontwerpers.

2016
22
Okt

The Istanbul Design Biennial offered the possibility to further develop a project titled 51 Sprints from an interactive webdocumentary into a physical presentation and include the latest results at the Olympic Games of Rio.