Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

2019
07
Feb

Plannen om jouw werk dit jaar te presenteren op een internationale biënnale? Kom op 7 februari 2019 naar onze International Clinic bij Het Nieuwe Instituut.

2019
07
Mrt
07/03/2019 – 06/12/2019
 

De International Clinic op 7 maart 2019 staat geheel in het teken van Europa. Ben je opzoek naar een samenwerkingspartner binnen de EU? Wil je meer weten welke financiële mogelijkheden er zijn om jouw samenwerkingsproject met een Europese partner te financieren? Of ben je opzoek naar een geschikte artist-in-residency? Onze adviseurs helpen je graag op weg.

Afgelopen activiteiten

2018
06
Dec
16:30 – 18:00
Het Nieuwe Café

Heb je plannen om je werkpraktijk een internationale doorstart te geven? En kan je daar de nodige tips voor gebruiken? Kom dan naar de International Clinic van Het Nieuwe Instituut, iedere eerste donderdag van de maand.

2018
22
Okt
13:30 – 18:00
Dutch Design Week

Waar vind ik partners voor mijn internationale project? Welke financieringsmogelijkheden zijn er? Wat moet ik weten over die artist-in-residency waar ik belangstelling voor heb? Heb je plannen om je werkpraktijk een internationale doorstart te geven? En kan je daar de nodige tips voor gebruiken? Kom dan op maandag 22 oktober tijdens de Dutch Design Week naar het Inloopspreekuur van Het Nieuwe Instituut, DutchCulture en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie!

2018
04
Sep
04/09/2018 – 23/09/2018
London Design Biennale

Marjan van Aubel vertegenwoordigt Nederland tijdens de London Design Biennale met Power Plant, ’s werelds eerste zelfvoorzienende kas.

2017
14
Okt

Voor het internationale filmfestival in Cannes ontwierp Studio Sabine Marcelis een ruimtelijke installatie die diende als ontmoetingsplek voor de internationale filmindustrie. Een variatie op de installatie is te zien in Gallery 3 vanaf 14 oktober 2017.

2017
21
Sep

Als onderdeel van het internationaliseringsprogramma van Het Nieuwe Instituut - dat zich onder andere richt op materiaalinnovatie, design en duurzaamheid – is Het Nieuwe Instituut een samenwerking gestart met Vitra Design Museum. In dit kader vindt een Design Talk plaats op donderdag 21 september in het Vitra Design Museum, met ontwerpers Christien Meindertsma en Maurizio Montalti.

2017
19
Jun

Alive. Active. Adaptive. was een internationaal congres georganiseerd door de Special Interest Group on Experiential Knowledge (EKSIG) van de DRS. Tijdens het congres bogen ontwerpers, onderzoekers, technici, architecten en kunstenaars zich samen over de toekomst van dergelijke nieuwe materialen en de gevolgen daarvan voor onderzoek en praktijk op het gebied van ontwerpen.

2017
17
Mei

Het Nieuwe Instituut, EYE Filmmuseum en het Nederlands Filmfonds slaan de handen ineen voor de inrichting van het Nederlands paviljoen en bieden Nederlands designtalent een podium tijdens het internationale Filmfestival Cannes. Studio Sabine Marcelis is uitgenodigd om vanuit haar werkpraktijk te reageren op het themajaar Honderd jaar De Stijl in de vorm van een ruimtelijk ontwerp dat dient als ontmoetingsplek voor de internationale filmindustrie.

2017
20
Apr
20/04/2017 – 21/04/2017
Het Nieuwe Instituut

Het Games for Cities-programma presenteert op 20 en 21 april in Het Nieuwe Instituut de eerste internationale conferentie met belangrijke ‘citygame’ designexperts van over de hele wereld. Games for Cities is een initiatief van Play the City en partners, en tracht een kennisuitwisselingsplatform te creëren over games die meer effectieve en inclusieve city-making mogelijk maken.

2016
08
Dec
19:00
Deutsches Architekturmuseum, Frankfurt am Main

Nederlandse en Vlaamse architecten gaan met elkaar in gesprek over de betekenis van de context voor een architectonisch ontwerp. Over hoe het inpassen in en voortbouwen op bestaande condities nieuwe plekken kan opleveren. Met Eagles of Architecture (BE), Christian Kieckens (BE), Korth Tielens architecten (NL), Studio Nauta (NL) en Tom Avermaete (BE).

2016
24
Nov

Nederlandse en Vlaamse architecten gaan met elkaar in gesprek over de uitgekiende precisie waarmee zij exterieur en interieur van een gebouw vormgeven met bijzondere aandacht voor detaillering, compositie en materialiteit. Met BureauvanEig (NL), ONO (BE), Jan Vermeulen (BE) en Daniel Rosbottom (UK).

2016
20
Nov

The Istanbul Design Biennial offered the possibility to further develop a project titled 51 Sprints from an interactive webdocumentary into a physical presentation and include the latest results at the Olympic Games of Rio.

2016
09
Nov
19:00
Deutsches Architekturmuseum, Frankfurt am Main

Nederlandse en Vlaamse architecten gaan met elkaar in gesprek over hoe de ogenschijnlijke radicaliteit van hun architectuur een genuanceerde poëtische kwaliteit kan opleveren. Met Goes & Berry (BE), Olivier Goethals (BE), Freek Persyn (51N4E) (BE), Lara Schrijver (Universiteit van Antwerpen) (NL) en Studio Donna van Milligen Bielke (NL).

2016
27
Okt

Nederlandse en Vlaamse architecten gaan met elkaar in gesprek over hun gedeelde opvattingen over vakmanschap, maatwerk en ruimtelijke kwaliteit ondanks de verschillende culturele en historische condities. Met de bureaus GAFPA (BE), Raamwerk (BE), Happel Cornelisse Verhoeven Architecten (NL) en Koen van Velsen architecten (NL).

2016
27
Okt
27/10/2016 – 31/10/2016
Výstaviště Holešovice, Praag

Drie Nederlandse ontwerpers presenteren van 27 tot en met 31 oktober hun werk op Designblok 2016 in Praag, volgen een masterclass bij Happy Materials en gaan een dialoog aan met drie Tsjechische ontwerpers.

2016
22
Okt

The Istanbul Design Biennial offered the possibility to further develop a project titled 51 Sprints from an interactive webdocumentary into a physical presentation and include the latest results at the Olympic Games of Rio.