Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Citygames verschijnen steeds vaker in het werkdomein van beleidsmakers, regelgevers, stedenbouwkundigen, smart city-experts en architecten. Het Games for Cities-programma draagt op twee manieren bij aan de ontwikkeling van het domein van city-making ("stad maken"): aan de ene kant door een kritisch en holistisch overzicht van toegepaste citygames te genereren, en anderzijds door citygame-ontwerpers aan te moedigen om samen te werken met lokale overheden. Deze conferentie, georganiseerd door Play the City en partners in samenwerking met Het Nieuwe Instituut, brengt Nederlandse citygaming-praktijken en internationale best practices dichter bij elkaar. 

Keynote

De conferentie presenteert keynote-lezingen over de manieren waarop citygaming de toekomst vormt van city-making. Het omvat bovendien verschillende citygame break-outsessies waarin deelnemer die toekomst zelf kunnen ervaren. Bezoekers kunnen kennis maken met de sprekers op de conferentie, waaronder Paolo Pedercini van Molleindustria, Haris Piplas van Urban Think Tank, de in Boston gevestigde social designer Eric Gordon van Emerson’s Engagement Lab, Felix Madrazo van The Why Factory, en Ekim Tan van Play the City. Tijdens de conferentie organiseren 10 internationaal actieve citygame-ontwikkelaars verschillende game-sessies. Deze citygames schetsen toekomstscenario’s: voor door vluchtelingen bevolkte Jordaanse steden; speelse, duurzame energieplatforms voor burgers; games die spelen met stedelijk water, en games die ons confronteren met onze eigen ego’s en identiteiten in het licht van een stedelijke dichtheid die almaar groeit. DATAstudio Eindhoven ontwikkelt in samenwerking met Games for Cities een game over hoe de kennis en expertise van bewoners in Woensel-Noord tot betere woonomstandigheden kunnen leiden.

Bekijk het hele conferentieprogramma

Thursday Night Live!

Op de eerste dag van de conferentie, tijdens Thursday Night Live, getiteld Can Games make better Cities and Citizens, spreekt game designer Paolo Pedercini, oprichter van Molleindustria, over de rol van gaming in het creëren van betere burgers en betere steden. Deze avond wordt gemodereerd door Michiel de Lange.

International Visitors’ Programme

Het bezoek van twee keynote-sprekers; Paolo Pedercini (Molleindustria) en Prof. Eric Gordon (Engagement Lab), wordt mogelijk gemaakt door het Internationaal Bezoekersprogramma van Het Nieuwe Instituut.