Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Heb je interesse om jouw internationale plannen verder te ontwikkelen in Amerika? Kom naar de International Clinic op maandag 18 februari 2019 bij Het Nieuwe Instituut. 

De dag wordt afgetrapt met de key-note How to do business in America door Shana Dressler, co-founder van het NYC Innovation Collective. Aansluitend volgt een middagprogramma van workshops en talks over internationale samenwerkingen in Amerika en beschikbare financieringsmogelijkheden.

Na het middagprogramma kun je deelnemen aan een speedate sessie met consultants van DutchCulture, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Het Nieuwe Instituut. Business coaches van de RVO adviseren je over de mogelijkheden en risico’s voor het zaken doen in de Verenigde Staten. Renske Ebbers (DutchCulture) en Willemijn Brakenhoff (Het Nieuwe Instituut) maken je wegwijs in de beschikbare financieringsmogelijkheden en geven praktische tips om jouw projecten te kunnen realiseren.  

Meld je aan via het inschrijfformulier.

Programma

9:00 - 9:30 uur Welkom

9.30 - 11.00 Keynote How to do Business in America
Shana Dressler, co-founder van NYC Innovation Collective

Hoe werkt het bedrijfsleven in Amerika? Wat kenmerkt Amerikaanse zakendoen? En wat voor soort onderzoek moet je doen voordat je potentiële kopers bereikt? In haar keynote vertelt Shana Dressler, voormalig Executive Director van 30 Weeks en runt nu creatief adviesbureau Turquoise, u meer over hoe je jouw bedrijf en productlijnen kunt uitbreiden naar de Amerikaanse markt. Te beginnen met misschien wel de moeilijkste stad, New York.

De keynote is onderdeel van de tweedaagse workshop Preparing To Do Business in America, georganiseerd door Organisation in Design. De workshop heeft als doel geselecteerde ontwerpers voor te bereiden op de derde editie van Ventura New York, de Nederlandse bijdrage aan NYCxDESIGN.

11.00 - 11.15 Coffee break

11.15 - 11.50 Hoogtepunten: mogelijkheden en risico's voor zakendoen in Amerika
Stephan van de Wall, Business Development Coach USA & Menno Schrok, Business Development Coach Canada - RVO.nl

Er zijn volop mogelijkheden in het buitenland. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) helpt ondernemers bij het realiseren van hun internationale ambities met informatie over de internationale markten. Stephan van de Wall en Menno Schrok, Business Development Coaches USA & Canada, vertellen u meer over hoe u kunt werken aan een concreet actieplan. Tijdens deze sessie belichten zij de mogelijkheden om zakenpartners in Amerika te vinden en hoe het Netherlands Enterprise Agency uw ambities kan ondersteunen.

11.50 - 12.15 Starters voor internationaal ondernemen
Niek Alofs, adviseur internationale programma's - RVO.nl

Wil je je bedrijf internationaliseren, en kun je hier het nodige advies bij gebruiken? Wat zijn je sterke punten? Welke markten bieden kansen? En wat moet je doen om deze kansen te benutten? Niek Alofs van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) vertelt u alles over de Starters for International Business (SIB) vouchers die de Nederlandse overheid aanbiedt om bedrijven te helpen die zich op buitenlandse markten willen vestigen. Tijdens deze sessie kom je alles te weten over de vouchers en de manier waarop zij Nederlandse creatieven hebben geholpen hun bedrijf wereldwijd uit te breiden.

12.15 - 13.00 Talk
Carolina Riffi Ollite Carolina Riffi Ollite, Nederlandse modeontwerper - Carat23

Na het winnen van de Timberland Best Green Hand Bag Award in 2014, breidde het bedrijf van de Nederlandse modeontwerper Carolina Riffi Ollite zich uit naar Amerika. Na haar show op de New York en LA Fashion Week staat Riffi nu bekend om haar creatieve en gepatenteerde unieke greeptechniek, groene manier van denken, originaliteit en dat vleugje klasse. Tijdens de Internationale Kliniek vertelt Carolina Riffi u meer over haar ervaringen in het buitenland. 

13.00 - 13.45 Lunch

13.45 - 15.00 Speeddate sessies

Bespreek je internationale plannen met onze experts tijdens een speeddate sessie van 15 minuten. Onze consultants adviseren over de mogelijkheden en risico's van het zakendoen in de Verenigde Staten. Ook de praktische aspecten van internationaal ondernemen en financieringsmogelijkheden komen aan bod.  
15.00 - 16.00 Successful participation at an international fairSteven Smit, International Project Manager - Netherlands Export Combination Hoe jezelf te presenteren en promoten op een internationale beurs? Steven Smit, Nederlandse exportcombinatie, laat zien hoe u zich een weg kunt banen in elke stap van het traject, van de voorbereiding van een beurs tot en met de follow-up. 

16.00 - 18.00 Netwerkborrel

International Clinic

Tijdens het maandelijkse International Clinic kunnen ondernemers uit de creatieve sector in Het Nieuwe Instituut terecht voor gratis adviesgesprekken over internationaal ondernemen. 

datum
18/02/2019
tijd
09:00 – 18:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

gratis, aanmelden via inschrijformulier