Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Een gezamenlijk evenement van Het Nieuwe Instituut en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie dat experts op het gebied van architectuur en de creatieve industrie bijeen brengt om te reflecteren op het thema van de Biennale Architettura 2018FREESPACE.

Op donderdag 26 oktober 2017 organiseren Het Nieuwe Instituut en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie gezamenlijk de bijeenkomst Machines of Freedom. Tijdens deze bijeenkomst in TAC Eindhoven wordt gediscussieerd over het thema van de Biennale Architettura 2018 FREESPACE en het thema van de Nederlandse bijdrage WORK, BODY, LEISURE, die wordt verzorgd door Het Nieuwe Instituut. Tevens wordt de Open Oproep voor bijdragen aan het publieke parallelprogramma van het Nederlandse paviljoen gelanceerd, georganiseerd door Het Nieuwe Instituut en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Programma

  • Welkomst door Syb Groeneveld, directeur Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, en Guus Beumer, directeur Het Nieuwe Instituut.
  • Marina Otero Verzier, Hoofd Research & Development van het Nieuwe Instituut en curator van het Nederlandse paviljoen 2018, reflecteert op WORK,BODY, LEISURE, het thema voor het Nederlandse paviljoen 2018 in reactie op het thema van de Biennale Architettura 2018, FREESPACE.
  • Keynote Floris Alkemade over hoe stedelijk beleid kan reageren of anticiperen op nieuwe arbeidsomstandigheden die door technologische ontwikkelingen worden veroorzaakt.
  • Keynote Lara Schrijver over Constant's New Babylon en utopische architectonische visies.
  • Gesprek over het thema van de Biennale Architettura 2018 en het Nederlandse paviljoen in 2018, met Marina Otero Verzier, Floris Alkemade en Lara Schrijver.
  • Q&A met de sprekers.
  • Verdere informatie en Q&A over de Open Oproep die Het Nieuwe Instituut en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie uitzetten voor deelname aan het publieke parallelprogramma van het Nederlandse Paviljoen.
datum
26/10/2017
tijd
11:00 – 13:00
taal
Engels
 
locatie

Temporary Art Centre
Vonderweg 1
5611 BK Eindhoven

toegang

Gratis, aanmelden via Tickets