Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het Nieuwe Instituut heeft vanuit het Agentschap voor Architectuur, Design en Digitale Cultuur het initiatief genomen een bijdrage te leveren aan de eerste editie van de London Design Biennale 2016 in het Somerset House, die liep van 7 tot en met 27 september 2016.

Design Diorama

De installatie Design Diorama: the Archive as a Utopic Environment vertaalt het internationale netwerk van Studio Makkink & Bey tot een diorama dat is gemodelleerd naar de ‘zondagse kamer’, een geïdealiseerde versie van de persoonlijke woonomgeving van de studio-oprichters Rianne Makkink en Jurgen Bey. De installatie verwijst impliciet naar de woon- en werkomgeving van iedere ontwerper; een omgeving die net als voor Makkink & Bey gelijktijdig fungeert als een persoonlijk archief van objecten van voormalige studiomedewerkers, stagiairs, ontwerpers, kunstenaars, architecten en eigen werk. Een archief als een oneindig potentieel voor een mogelijke toekomst, met werk en memorabilia van onder andere ontwerper Bertjan Pot, fotograaf Ari Versluis en styliste Ellie Uyttenbroek, kunstenaar Yvonne Dröge Wendel, Michou de Bruijn (senior ontwerper Studio Makkink & Bey) en illustrator Jan Rothuizen.

Gepaard met de installatie is een online omgeving ontwikkeld dat het internationale designnetwerk van Studio Makkink & Bey vertaald in een digitaal archief: www.designdiorama.com

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Studio Makkink & Bey

Studio Makkink & Bey (opgericht in 2002) wordt geleid door architect Rianne Makkink en ontwerper Jurgen Bey. De studio is actief in diverse domeinen van toegepaste kunst, zoals projecten voor de openbare ruimte, productontwerp, architectuur en de vormgeving van tentoonstellingen. Studio Makkink & Bey hecht aan de rol van de ontwerper een groot, maatschappelijk en strategisch belang. Het ontwerpteam bestaat daarom uit een verscheidenheid aan disciplines en vormt samenwerkingsverbanden met andere ontwerpers, architecten en experts.

datum
07/09/2016
tot
27/09/2016
taal
Engels
 
locatie

Somerset House
Strand
London
WC2R 1LA
United Kingdom