Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Waar vind ik partners voor mijn internationale project? Welke financieringsmogelijkheden zijn er? Wat moet ik weten over die artist-in-residency waar ik belangstelling voor heb? Heb je plannen om je werkpraktijk een internationale doorstart te geven? En kan je daar de nodige tips voor gebruiken? Kom dan op maandag 22 oktober tijdens de Dutch Design Week naar de International Clinic van Het Nieuwe Instituut, DutchCulture en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie!

Tijdens de International Clinic gaan onze adviseurs graag in gesprek over de wereldwijde mogelijkheden of juist de praktische kanten van internationaal werken en ondernemen. Maxime Zeef en Sophie Logothetis van DutchCulture zijn aanwezig voor vragen over het Europese subsidieprogramma voor de culturele sector. Lotte Geeven vertelt je alles over die artist-in-residency waar je belangstelling voor hebt en Roxanne Minten en Andrea Kristic van het Stimuleringsfonds maken je wegwijs in de deelregeling internationalisering. Ook is Willemijn Brakenhoff van Het Nieuwe Instituut aanwezig voor vragen. Een consult is gratis en duurt maximaal een half uur. 

Wil je in gesprek met een van onze experts over jouw plannen? Schrijf je in voor een de International Clinic via onderstaand inschrijfformulier.

Datum: 22 oktober 2018
Tijd: 13:30 - 18:00
Locatie: Dutch Design Week, het Veem, 3e verdieping
Taal: Nederlands en Engels

Hoe werkt het?

Schrijf je via het inschrijfformulier in voor jouw persoonlijke adviesgesprek met een van onze experts voor 18 oktober. Om je zo goed mogelijk te kunnen adviseren, horen we graag in grove lijnen wat jouw vraag is en in welk adviesthema je geïnteresseerd bent. Aan de hand van de beschikbaarheid van onze adviseurs plannen we een afspraak met je in. We informeren iedereen persoonlijk over het tijdstip waarop je wordt ingepland. 

Let op: Jouw inschrijving voor de International Clinic geeft geen toegang tot de Dutch Design Week. Je dient in het bezit te zijn van een geldig ticket.

 

Interesse, maar kun je niet naar Eindhoven komen?

Iedere eerste donderdag van de maand vindt de International Clinic plaats bij Het Nieuwe Instituut in Rotterdam.

1 november 2018 van 17.30 - 19.00 uur in het café van Het Nieuwe Instituut te Rotterdam
6 december 2018 van 17.30 - 19.00 uur in het café van Het Nieuwe Instituut te Rotterdam

Houd de website in de gaten en schrijf je in voor een adviesgesprek met een van onze adviseurs via het inschrijfformulier. Inschrijven voor een van bovenstaande adviesgesprekken in Rotterdam kan vanaf 1 oktober 2018.

Inschrijfformulier

Tijdens het inloopspreekuur kunnen we je adviseren over de volgende thema's:

International collaborations

Binnen het adviesthema ‘International collaborations’ informeren onze experts je over het vinden van de juiste samenwerkingspartners voor je projecten.

International funding

Binnen het adviesthema ‘International funding’ informeren onze experts je over internationaliseringsregelingen bij Nederlandse cultuurfondsen en een aantal Europese programma’s. Ook kan je hier terecht voor vragen rond financiering voor presentaties in het buitenland. Dit kan onder andere een deelname zijn aan een tentoonstelling, manifestatie of individuele presentatie. 

Artist in residence

Binnen het adviesthema ‘Artist in residence’ informeren onze experts je over Artist in Residence programma’s (AiR’s) en andere internationale mogelijkheden voor creatieve professionals die tijdelijk elders willen verblijven en werken.